Despre cei care nu mai dau banii împrumutați înapoi

Cred că fiecare dintre noi a trecut la un moment dat prin situația neplăcută de a-și pierde prietenii din cauza faptului că i-au împrumutat cu bani iar aceștia nu au mai returnat sumele.

De fapt, există și o veche zicală românească: „Dacă vrei să vezi cine îți e prieten, dă bani împrumut!”. Forte actuală zicala pentru că e din ce în ce mai la modă să dai bani împrumut și să te trezești apoi cu buza umflată, nu mai vezi nici banii iar drept mulțumire, cei cărora le-ai împrumutat nu-ți mai răspund nici măcar la telefon. Comportamentul de râtan cred că este înscris în ADN-ul românului și este inseparabil. Indiferent de direcția în care evoluează planeta asta, românii vor continua să fie niște nesimțiți care cer bani împrumut și nu mai returnează.

Dați bă banii înapoi dacă știți să cereți ca milogii. Nu vă gândiți măcar 3 secunde că ăla care vă împrumută a muncit pentru acei bani? Chiar așa aveți impresia că i-a primit cadou pe undeva?

Sau mă gândesc că vouă v-ar conveni să munciți ca proștii să puneți un ban de-o parte, să vreți să ajutați ca proștii pe cineva și drept urmare, sau mai bine zis recompensă, să vă treziți cu economiile lipsă, cu buzunarul gol, din cauza faptului că ați vrut să faceți un bine unui nesimțit.

Cu siguranță nu v-ar conveni, așa că aduceți banii înapoi dacă știți să cereți. Așa mi se pare normal și corect. Nu cu dobândă că nu suntem cămătari, dar cât ai luat atât să dai înapoi și asta în timpul în care te-ai angajat. Că dacă-i dai înapoi după 10 ani, e clar…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.