Când începeam eu școala era frig și ploua mereu

Prima săptămână de an școlar a debutat cum nu se poate mai bine, cu soare și temperaturi de peste 30 de grade Celsius, parcă vara nici nu s-a dus. Nu știu ce s-a întâmplat cu vremea asta, însă clar ceva nu e la locul lui. Îmi aduc aminte de clipele când eram eu la școală, începeam tot așa în jur de 15 septembrie și aveam o problemă majoră cu vremea. Mereu era mohorâtă, ploioasă și friguroasă. Între timp, nu știu ce s-a întâmplat cu toamna dar a dispărut subit din peisaj. Nu știu unde s-a dus, probabil în țările calde, însă clar nu mai are nicio treabă cu România.

Aș fi vrut și eu să mă duc la școală în pantaloni scurți la început, că la final de an era ceva normal. Pe 15 iunie când se termină anul școlar este vară în toată regula. Ce mult s-a schimbat clima pe la noi și prin toată lumea în general. Peste 50 de ani probabil că nu o să mai avem absolut deloc anotimpuri, o să fie doar o perioadă foarte caldă apoi o perioadă foarte rece cu zăpadă și ger. Schimbările climatice bruște par să fie ceva la ordinea zilei încă de acum și cred că ar fi necesare tragerea unor semnale de alarmă. Mâine poimâine ne trezim și noi cu ceva tornade și/sau uragane cum au americanii. Sunt niște schimbări care trebuie luate în calcul, părerea mea…

Oricum, mă bucur pentru tinerii care au baftă la vreme super faină acum la început de an școlar și sper ca soarele de pe cer să le mai alunge din plictiseală și din sentimentul acela specific elevului român, de lehamite și de ură pentru tot ce ține de școală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.