Păi cum să nu aibă patronii români cele mai mișto camioane când le cumpără cu banii șoferilor?

Mă uitam ieri pe ceva canale de YouTube românești, camionagii, și am observat un lucru destul de interesant. Camioanele folosite de români pentru transportul internațional de marfă sunt cele mai mișto, cele mai noi, cele mai pictate iar șoferii sunt cei mai prost plătiți. Salariul mediu este undeva la 1200 de euro când în străinătate se plătește dublu. Păi atunci, vine întrebarea mea, cum să nu aibă patronașii ăștia cele mai mișto camioane, cele mai pictate, cele mai noi, cele mai frumoase dacă ei le cumpără și le împopoțonează cu banii angajaților? Alea se numesc camioane cumpărate de angajat pentru patron. Altcumva nu pot să-mi explic dacă tu accepți 1200 de euro pe lună salariu sau de multe ori chiar și mai puțin, dar lucrezi pe niște camioane demne de Science Fiction.

Ceva nu funcționează cum trebuie în România asta a transporturilor și chestiile astea îmi confirmă încă o dată faptul că bani sunt. Cum adică, ai bani să pictezi ca la nebuni un camion, mii de euro, dar nu ai bani să dai angajatului? Nu știu, mai că-mi vine să cred că industria asta merge așa de prost pe parte de salarizare și din cauza șoferilor care acceptă 1000 de euro pe lună sau mai puțin. Că uneori îi înțeleg că nu au alternative dar fraților, de undeva trebuie începută o mică schimbare. Păi ia să stea câteva mii de camioane trase pe dreapta vreo 3 zile să vezi cum brusc cresc salariile.

De ce în alte țări se poate să existe bunăstare în rândul șoferilor și în România nu? De ce se poate plăti în străinătate bine și în România nu atât timp cât prețurile cu care lucrează patronașii români pe comunitate sunt aceleași cu toată lumea? Câteva întrebări la care șoferii români care acceptă să lucreze pe puțin ar trebui să răspundă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.