De ce nu promovează nimeni poveștile de succes?

succesÎn România, poveștile de succes creează mai multă râcă între oameni decât să inspire. Nu am înțeles niciodată de ce românii trebuie să urască pe cei care reușesc în viață prin muncă cinstită… Poate pentru că au prostul obicei să bage pe toți în aceeași oală și să numească hoți pe absolut toți cei care reușesc să se ridice peste medie într-o perioadă  de timp relativ scurtă.

Una dintre aceste persoane către care toată lumea se grăbește să arate cu degetul este Gabriel Comănescu, cel care a făcut afaceri de milioane de euro în domeniul petrolier, imediat după 1998. Din cauza câtorva dosare instrumentate de către stat, omul a fost supus oprobiului public destul de serios și foarte multă lume are impresia că omul a furat de la stat nu știu câte zeci de milioane de dolari, însă uită să se informeze dacă a fost sau nu condamnat în aceste dosare. E la modă să se facă dosare în România fără dovezi, doar așa la comandă politică ori hărțuire în alte scopuri dar în fine, acesta este un subiect pe care-l vom aborda altă dată.

Comănescu Gabriel a reușit în câțiva ani să clădească niște afaceri de sute de milioane de euro și consider că ar trebui un pic studiat modelul lui de business. Dacă am înceta să mai criticăm și să aruncăm cu prejudecăți în stânga și în dreapta, nu numai că am afla adevărul despre om dar am avea și câteva lucruri destul de interesante de învățat. Probabil de-asta și țara merge cu merge pentru că oamenii nu se concentrează pe propria viață, se mulțumesc să critice. Poveștile de succes rar de tot sunt promovate în România pentru că, din păcate, nu prea prind la public.

Oamenii săraci din această țară sunt mereu împotriva celor care au un business prosper dar cine știe, poate pe viitor lucrurile se vor schimba. Poate că învățând din ceea ce au făcut alții, alți oameni de succes, vom ajunge să ne ridicăm oarecum la media europeană. Dacă nu vom face acest lucru, vom bate pasul pe loc așa cum facem din 1989 încoace.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.