De ce ai continua să faci mașini care ating 400 km/h dar nu elimini anvelopele?

Mașinile moderne, care costă sute de mii, milioane de euro depind în continuare de anvelope, niște cauciucuri pe care se pare că nu vrea nimeni să le elimine. Parcă nu vrea nimeni să înțeleagă faptul că și în anul 1917, acum 100 de ani, tot cauciucuri foloseau automobilele primitive. Cauciucul, anvelopa este singura componentă rămasă în primitivism în ceea ce privește evoluția automobilului. Cum naiba să ai mașini electrice și ele să ruleze pe niște cauciucuri care existau sub o formă sau alta și acum 100 de ani. Unde este progresul mai exact? În faptul că autoturismele nu mai consumă?

De ce ai continua să faci mașini care ating 400 km/h dar nu elimini anvelopele

Nu știu, nu pot să înțeleg chestia asta. De ce ai vrea contact cu solul atunci când poți merge cu 400 de kilometri la oră? Este foarte riscant, nu de alta, și sunt de părere că pentru stabilitate maximă trebuie rupt odată pentru totdeauna contactul cu solul. Nu știu de ce încearcă să se ajungă la viteze amețitoare, de sute de kilometri pe oră atât timp cât suntem legați de cauciucuri, care pot exploda, de șosele care pot avea denivelări, etc. Să nu mai zic de consum, de caii putere necesari pentru a înfrunta aerul și așa mai departe. Mi se pare o direcție total greșită.

Sunt curios ce se va întâmpla în această industrie în următorii 20-30 de ani, dacă și peste 30 de ani vom avea autoturisme cu cauciucuri ce pot exploda, sau pur și simplu înțepa. Cred că e minunat să ai un Bugatti care ajunge la 400 de kilometri la oră în doar câteva secunde și… să faci pană.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.