Cam cât de nasol e să lucrezi la stat?

Minivacanțe, a 13-lea salariu, program fix, lipsă de responsabilitate. Cam așa se poate traduce un job la stat, atât de nasol și atât de hulit de cei care lucrează în sistem. Nu o să auzi niciodată un funcționar public să se laude cu „ce bine e la stat”. Ei sunt ca taximetriștii, se vaită mereu că merge treaba prost, nu care cumva să afle lumea că-i de fapt bine și să râvnească la pita lor.

Cum pana mea poate să fie rău la stat când în primul rând, orice ai face nu te trage nimeni la răspundere, niciodată? Arătați-mi voi mie un funcționar care a fost vreodată pedepsit pentru vreo nedreptate produsă din greșeală vreunui cetățean. Cum să fie nasol la stat când cei din sistem habar nu au ce sunt alea ore suplimentare sau ore suplimentare neplătite?

Cum să fie nașpa la stat când se respectă cu sfințenie zilele libere și există minivacanță după minivacanță? Apropo de minivacanțe știți că bugetarii au tichete de vacanță spre deosebire de pulimea din privat, nu? Și tichete de masă și etc. Cum să fie nașpa la bugetari când acolo încă se mai dă al 13-lea salariu, când acolo indiferent de numărul personalului, oamenii își iau concediile meritate? Băi fraților, ăștia care spuneți că e nașpa la stat, voi nu ați avut contact înseamnă nici măcar o zi cu mediul privat. Eu unul sunt ferm convins că orice bugetar care a petrecut mai mult de 5 ani în sistem, nu s-ar mai putea adapta niciodată dacă ar fi nevoit să meargă să lucreze la privat. Acolo ar da nas în nas cu nedreptatea și cu realitatea câmpului muncii din România. Probabil ar face pe dracu-n patru să se întoarcă la stat dacă ar avea vreo revelație să meargă la privat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.