Să nu ocupi niciodată, dar niciodată banca moșilor din parc. E a lor. S-au născut cu ea în frunte.

Da fraților, am făcut ieri pentru prima dată în viață, această greșeală fatală. Am mers în parc înainte de orele 15 și m-am așezat pe o bancă. Fiind liberă, am presupus că nu-i ocupată. Am desfăcut o înghețată și am început să o mănânc strașnic acolo. După o perioadă relativ scurtă de timp, câțiva bătrâni au început să dea târcoale băncii. La început nu am priceput eu ce se petrece prea bine dar mi-am dat seama în momentul în care s-au strâns toți 4 moșnegi în colțul străzii și se uitau toți cu priviri încruntate către mine. Le ocupasem banca frate. Tot parcul era gol că stătea să plouă și eu m-am pus fix pe banca lor. Vă dați seama de tragedie?

Mă uitam așa la ei, ei se uitau la mine. Clocoteau acolo în colțul străzii. În acest timp am analizat un pic banca pe care ședeam, să văd dacă scrie pe ea numele cuiva, dacă aparține vreunei asociații sau ceva de genul, însă evident că nu scria nimic pe ea. În tot acest timp, niciunul nu a venit la mine să-mi facă vânt de acolo dar mi-am dat seama că i-am deranjat după poziția pe care au luat-o în colțul străzii. Cârteau acolo de mama focului și așteptau să-mi termin înghețata ca să plec.

Sincer să vă spun, cred că niciodată nu m-am străduit să mănânc o înghețată mai încet ca acum. Cred că mi-a luat vreo 10 minute și am fost nevoit să o consum pentru că era cald afară și riscam s-o dau toată pe jos, să-mi cadă din băț. Morala: Să nu ocupi niciodată, dar niciodată banca moșilor din parc. E a lor. S-au născut cu ea în frunte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.