De ce trimiterea sălbaticilor înapoi în pustiu nu mai este o soluție fezabilă

După atentatele de la Barcelona am observat că foarte multă lume susține expulzarea musulmanilor și închiderea granițelor pentru aceștia în lumea civilizată aka Europa. Și eu susțineam acest lucru până în urmă cu câțiva ani, dar după ce am mai citit și eu oleacă, am ajuns la concluzia că trimiterea sălbaticilor înapoi în pustiu nu mai este o soluție fezabilă. Există mai multe motive pentru care cred treaba asta, după cum urmează:

  • Nu mai există nici măcar pustiul în care să fie trimiși sălbaticii. Aveți mai jos o imagine cu orașul Aleppo din Siria. Ce să trimiți acolo, pe cine și de ce? Atât timp cât lumea civilizată a distrus sălbăticia absolut complet, nu ai altă soluție decât să ții sălbaticii la tine acasă.
  • Cei implicați în atentate nu fac de obicei parte din refugiați. Majoritatea sunt oameni cu cetățenie străină, nu siriană sau pakistaneză sau irakiană. Sunt oameni care s-au născut în Europa și aici trebuie umblat un pic la cutiuța cu examene psihiatrice.
  • Cum să trimiți sălbaticii înapoi după ce ți-ai făcut treaba cu ei? Păi toate țările astea civilizate la care noi ne uităm astăzi ca la ceva de neatins, au fost clădite cu mână de lucru ieftină, cu imigranți. Că au fost români, că au fost africani, nobody gives a shit.

Da, trimitere sălbaticilor înapoi se putea face atunci când oamenii aveau case în care să locuiască în Siria și puteau sta fără să le pice 30 de bombe/zi în cap. Acum, nu știu dacă se mai poate face ceva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.