S-a dat startul pentru sezonul sandalelor

Vara este anotimpul pentru care răbdăm restul de 3 anotimpuri pentru că vara vine la pachet cu distracția, cu concediile, cu șansa de a pleca în străinătate să vedem lumea fără să fim deranjați de frig sau alte intemperii. Ei bine, vara este catalogat și sezonul sandalelor. Sandalele nu reprezintă un tip de încălțăminte foarte răspândit în România cel puțin în rândul bărbaților. Femeile stau însă destul de bine la acest capitol, și se poate observa acest lucru din ofertele magazinelor de încălțăminte online. Priviți de exemplu aceste sandale comode din magazinul Kalapod. Cred că orice femeie își dorește o încălțăminte cât mai confortabilă pe timp de vară așa că aceste „raioane” virtuale prezente în cele mai mari magazine online din țară sunt justificate.

Evident, nu există o regulă, nu există o autoritate supremă care să ne spună ce încălțăminte ar trebui să purtăm vara, însă eu unul nu înțeleg de ce bărbații fug de acest tip de încălțăminte. Îmi aduc aminte de vremurile în care eram copil și părinții îmi cumpărau în fiecare vară sandale.

Cumpărau și pentru sora mea, însă de la o anumită vârstă nu știu ce s-a întâmplat. Poate că așa este clădită societatea noastră, ne gândim că cei din jurul nostru sunt numai cu încălțămintea sport și decidem să stăm și noi în aceeași emisferă? Nu ar fi deloc ciudat pentru că în România e la modă ca oamenii să cumpere anumite lucruri, inclusiv mașini care să placă celor din jur, nu care să placă celor care le cumpără. Trăim într-o societate destul de ciudată care din păcate nu vrea să evolueze.

Aceeași poveste cred că este și cu sandalele, lumea, bărbații sunt atât de ocupați să-și caute adidași Nike și Puma pe net, că uită că vara mai există și sandalele și din păcate, Adidas și Puma nu prea fabrică așa ceva. Bineînțeles, nu băgăm pe toată lumea în aceeași oală dar în general cam așa stau lucrurile în România, mai ales acum că s-a dat startul pentru sezonul sandalelor. Tu? Ce fel de încălțăminte preferi pe timp de vară? Îți plac sandalele sau nu ai purtat de ani de zile?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.