Facebook is DOWN

Aseară, pentru câteva minute bune, Facebook nu a funcționat nici pe PC nici pe mobile. Evident, a apărut panica în rândul utilizatorilor. După ce inginerii lui Mark au dau drumul la servere din nou, au început să apară sutele de statusuri care se legau de această problemă. În acele momente eu unul mi-am dat seama de faptul că românii cam pierd vremea aiurea pe o rețea de socializare care nu le aduce nici un beneficiu și fără de care nu au cu ce să-și ocupe timpul liber. Mi-am dat seama că românii nu prea mai au alte pasiuni în afară de butonatul pe Facebook.

Facebook este o rețea de socializare care îndobitocește și care îndrumă oamenii spre bârfă, nu spre evoluție. Ne mai mirăm de ce trăim în țara în care toată lumea bârfește pe toată lumea? Păi dacă singura ocupație a noastră a rămas viața altora? Că pe Facebook cam asta vedem, ce fac alții. Am devenit atât de dependenți de ce fac alții încât ne isterizăm în momentul în care Facebook cedează și nu mai putem să fim la curent cu ultimele bârfe, cu ce a mai făcut X sau Y.

Păi cum să mai meargă țara asta înainte atunci când cetățenii ei sunt preocupați cu bârfa și cu viețile altora? Eu chiar nu pot să înțeleg. Strigăm cât putem că vrem o țară ca afară, însă uităm că cei din străinătate nu stau toată ziua cu nasul în Facebook, atât acasă cât și la muncă. România este o țară săracă pentru că oamenii sunt leneși, bârfitori, nu au alte pasiuni în afară de Facebook din păcate. Dacă ar avea altele probabil că ar putea să le valorifice într-un fel, însă din Facebook nu prea sunt șanse să faci bani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.