El e șofer domne’, ce dacă merge cu 100 la oră în localitate?

Am asistat ieri la o fază care scoate în evidență foarte clar nivelul de inteligență, mentalitatea și prostia unora dintre cetățenii acestei țări. Traversam strada pe bulevardul principal iar după ce ajung pe trotuarul celălalt, am auzit un motor ambalat puternic și când m-am uitat în spate, am văzut o dubiță de marfă care trecea pe stradă ca la Formula 1. La cât de rapid a dispărut din peisaj acel Mercedes Vito, aș putea aproxima lejer o viteză de deplasare de peste 100 de kilometri pe oră, poate chiar 120. Asta în localitate, printre școli, terase, străduțe strâmte, semafoare, etc.

Mie unul mi se pare inconștiență și prostie, 2 în 1 precum nesul la plic dar după ce am discutat cu un amic, am ajuns la concluzia că pentru societate, chestia asta nu e atât de gravă. Omul mi-a spus că ce, dacă conduce dubă înseamnă că e șofer bun, că are experiență și că nu e nimic grav că merge așa tare, că are reflexele formate și așa mai departe. Asemenea aberații, când le aud, îmi vine să îmi fac bagajele și să mă duc să cer azil în Togo sau prin Zimbabwe, le spun că am fost persecutat de proști în țara mea și învăț să trăiesc și eu ca papuașii, să vânez șobolani cu arcul dar măcar nu mai aud asemenea raționamente penibile, care nu-mi provoacă altceva în afară de scârbă.

Da, cam asta e și scuza șoferului probabil, care o să o mai bage la înaintare și pe aia cu graba. Noroc că nu a fost șofer de tir, că ăla ar fi motivat că are dreptul să meargă cu cât vrea el, că duce marfă la magazine și că dacă nu ar exista el, eu aș muri de foame…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.