De ce mereu uităm de Deltă?

DeltăRomânia este din punctul meu de vedere cea mai bogată țară din Uniunea Europeană. Nu, nu la salarii ci la formele de relief. Am fost înzestrați cu munți și văi la care alții doar visează. Am fost înzestrați și cu o Deltă, Delta Dunării, pe care nu vrea nimeni să o valorifice. Delta Dunării este un mic colț de Rai și reprezintă o formă de relief unică în Europa și în lume. Aici s-ar putea pune bazele unui turism de nota 10+ dacă s-ar investi un pic în infrastructură. Că străinii ar vrea să vină să vadă România dacă ar avea pe unde să meargă cu mașinile. Lipsa autostrăzilor ne distruge.

De ce uităm mereu de Deltă? E o întrebare la care am un răspuns destul de sumbru: nu putem să avem în vedere dezvoltarea unei zone de care practic, nu ne-a păsat și nu ne va păsa niciodată. Există acolo mici întreprinzători care au mai făcut un camping, care au mai făcut o pensiune, dar din păcate statul nu-i ajută cu nimic. Repet, degeaba există cazare în Delta Dunării la Sf. Gheorghe prin Dolphincamping, în căsuțe camping dacă oamenii nu prea au cum să ajungă acolo.

Eu unul nu aș avea niciodată o problemă în a petrece un concediu în Delta Dunării. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, chiar mi-aș dori o asemenea vacanță de măcar 7-8 zile pentru că sunt mare amator de liniște. Atunci când plec în concediu vreau să mă relaxez, nu să mă enervez și dacă m-aș duce la mare de exemplu, mi-ar fi imposibil să nu-mi sară muștarul pe plajă. Acolo e foarte mare aglomerație și mie unul nu-mi plac locurile aglomerate. Acolo e foarte mare gălăgie, manele, meltenism, iar eu urăsc nesimțirea. Delta Dunării în schimb, este cu totul altceva. Există și plajă, plaja Sfântu Gheorghe Deltă dacă am chef de plajă și mai mult ca sigur o să fie o zonă mult mai liniștită.

Voi? V-ați duce în concediu în Delta Dunării? Sau aș fi curios să știu opinia unuia dintre voi care a mers deja acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.