3 cartușe

În urmă cu câteva zile am fost pe la Carrefour să fac niște mici cumpărături. Ei bine, când să ies din Mall, am zis să mă duc un pic la un chioșc de ziare aflat acolo în incintă să cumpăr un suc. Era cald afară și am vrut să am sucul la mine pe drum, rece. Acolo, la acel chioșc, am avut parte de o surpriză.

De fapt nu de o surpriză ci de o realitate pe care eu unul o urăsc și nici nu o pot înțelege. Era o doamnă înaintea mea, destul de tânără, probabil până în 35 de ani care a cumpărat 3 cartușe de țigări. A lăsat la casa de marcat peste 500 de lei ca și cum ar fi fost mizilic, și a plecat.

WTF!!! 3 cartușe de țigări frate? 30 de pachete? Eu când văd chestii de-astea îmi vin în minte fel de fel de întrebări precum:

  • Ce dumnezeului face cu 3 cartușe? E la modă să-ți cumperi țigările pe toată luna sau care e faza? O fi avut de dat drept șpagă pe undeva? Posibil și asta.
  • De unde a avut 500 de lei să arunce pe țigări? Nu am înțeles de fapt niciodată de unde au bani cei care cumpără țigări. Că eu unul care fac 1000 de euro pe lună în România nu-mi permit să fumez. Pe bune, nu mi-aș permite asemenea cheltuieli așa că eu nu pot să înțeleg ce venituri au cei care cumpără țigări în țara asta, mai ales în cantități de-astea industriale.

Mi se pare o prostie să fumezi, mi se pare un refugiu pentru oamenii slabi care nu sunt în stare să cape de stres decât cu ajutorul drogului numit nicotină.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.