Mic ghid de utilizare al lentilelor de contact

lentile de contactUtilizarea lentilelor de contact este un proces foarte simplu, dar care necesită ceva timp pentru a-l stăpâni. Respectă și urmează sfaturile de mai jos și te vei bucura de lentilele tale de contact mai mult timp, în condiții de igienă maximă.

Înainte de aplicarea lentilelor de contact   

 1. Pentru prevenirea iritației, asigură-te că te machiezi după introducerea lentilelor în ochi.
 2. După ce ai scos lentilele din cutie, asigură-te că le clătești cu soluție specială, înainte de a le introduce în ochi. Pur și simplu, pune lentila pe palmă și toarnă câteva picături de soluție, pentru a îndepărta toate impuritățile.
 3. Nu folosi apă sau salivă pentru a curăța lentila de contact, pot apărea infecții.
 4. În cazul în care, lentila s-a strâmbat în mână, nu încerca să o îndrepți cu degetul, deoarece lentila se poate deteriora. Trebuie doar să torni câteva picături de soluție pe lentilă și ea va reveni la normal.
 5. Asigură-te că lentila este în poziția normală atunci când o introduci. Ridică lentila în fața ochilor pentru a verifica dacă marginile lentilei sunt îndreptate către interior.

La introducerea lentilelor de contact  

 1. Ține lentila cu vârful degetului, lasă capul ușor pe spate și privește drept înainte sau în sus. Cu cealaltă mână ține pleoapa, asigurându-te că nu vei clipi. Plasează lentila în partea de jos a ochiului. Când eliberezi pleoapa, lentila se va deplasa în centrul ochiului, de una singură.
 2. Nu mișca lentila în centrul ochiului și evită frecarea, dacă ochiul tău devine apos (lăcrimează) încearcă să nu atingi lentila, lasă apa să se scurgă în totalitate din ochi și apoi curăță în jurul ochiului.
 3. Repetă același lucru și pentru celălalt ochi.
 4. Pentru a verifica dacă lentila s-a așezat unde trebuie, testează vederea, ea ar trebui să fie foarte clară.

Când scoți lentilele de contact din ochi

 1. Asigură-te că te-ai demachiat înainte să scoți lentilele.
 2. Ai grijă să nu amesteci lentilele. Ele trebuie să fie introduse în același ochi din care au fost scoase.
 3. Uită-te spre tavan și trage în jos pleoapa cu degetul mijlociu, apoi folosește degetul arătător și degetul mare pentru a apăsa ușor pe lentilă, aceasta se va scoate de pe ochi. Asigură-te că ai pus lentila de contact în cutia ei, înainte de a o scoate pe cealaltă din celălalt ochi.
 4. Fă același lucru și pentru celălalt ochi. Dacă ai probleme cu ochii, devin roșii sau te jenează, este indicat să consulți un medic specialist.

Nu uita:

 • Dezinfectarea lentilelor în fiecare zi trebuie să devină un obicei, astfel îți protejezi ochii de infecțiile ce pot fi cauzate de diverse microorganisme care ajung pe suprafața lentilei.
 • Înainte de aplicare și după fiecare utilizare lentilele de contact trebuie clătite cu soluție pe ambele părți.
 • Soluția din recipientul de păstrare va fi înlocuită zilnic, iar acesta va fi clătit cu soluție proaspătă, niciodată cu apă de la robinet.
 • Atunci când depozitați lentilele, umpleți suportul de păstrare cu soluție specială și asigurați-va că fiecare lentilă este acoperită în totalitate de soluție.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.