În Germania, oriunde ai face o poză surprinzi un șantier

Și nu, nu se fură materialul, muncitorii nu stau proptiți în lopată și chestii de-astea pe care le vezi doar pe șantierele din România. De fapt, cred că în orice țară străină se construiește de zor, oamenii se dezvoltă, vor să avanseze. Din păcate, în România există străzi care nu au văzut asfaltul niciodată de când au fost construite. Sau ce zic eu construite, bătătorite e către oameni asemenea cărărilor din pădure. Suntem atât de primitivi din punct de vedere al construcțiilor și asta doar din cauza faptului că suntem foarte lacomi. În momentul în care faci o asfaltare și furi 90% din compoziție, clar acea șosea nu o să țină 20 de ani ca-n Germania.

Atunci când zici că vrei să faci o autostradă dar semnezi contract de miliarde de euro, dai banii înainte și apoi nimeni nu mai face nimic, clar trăiești în România. E păcat că alții pot, numai noi nu. Ne uităm cum cresc ei, cum devin ei mai bogați și noi rămânem ca-n epoca de piatră. Imagina din articol aparține lui Dan Cimpoeru, un șofer de camion român care muncește în Germania. Am luat poza de pe profilul lui de Facebook să o afișez și aici.

Poate o văd cei care conduc țara (prin absurd) și reușim să ne schimbăm și noi mentalitatea o dată pentru totdeauna. Știți de ce nemții pot și noi nu? Pentru că neamțul nu are o mentalitate de-asta de „să-mi iasă și mie ceva atunci când mă duc la lucru”, ei înțeleg ce rol are salariu în perspectiva unui job. Ei mișcă paie și fără să le iasă ceva. În schimb, românii încă vor să ciugulească. Păi ciuguliți fraților, că de avut ceva frumos în țara asta nu o să apucăm niciodată așa…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.