Frica de controalele rutiere – dovada că nu suntem serioși

Urmăresc destul de atent toată povestea asta cu șoferii de camion români care par să fie persecutați și bătuți, amendați cu mii de euro de către autoritățile străine în cazul în care nu dorm la hotel pauza mare de 45 de ore. Poliția a început să blocheze parcările în weekenduri și cine nu are bonul de la hotel că a dormit sau că doarme acolo, primește mii de euro amendă. De asemenea, grupurile de șoferi sunt pline de anunțuri de genul „Atenție colegi, e control în parcarea X, care vă știți cu probleme, evitați”… E foarte multă frică față de controalele autorităților europene pe comunitate și chestia asta nu face altceva decât să scoată în evidența faptul că NU SUNTEM SERIOȘI.

O parte a șoferilor profesioniști români nu sunt chiar profesioniști din păcate. Aceștia nu respectă timpii de odihnă, greutatea, indicatoarele, legile țărilor prin care trec și așa mai departe. Există această mentalitate pe care hai să o numim rebelă, această mentalitate românească specifică oamenilor din interiorul granițelor. Cum s-au obișnuit să facă pe la noi prin România așa fac și pe-afară. Culmea, ce să vezi, pe-afară nu ține cu vrăjeala sau cu sunatul șefului care-l cunoaște pe cel care controlează. Afară se dau amenzi de-ți vinzi camionul ca să le plătești, drept dovadă și frica de aceste controale. Normal că îți e frică dacă tu nu ești în regulă.

Mă întristează aceste anunțuri de pe grupurile de camioane pentru că strigăm pe unde putem că vrem o țară ca afară, dar în realitate noi vrem doar banii europenilor. Să avem salarii cât mai mari și în rest să meargă cu șmecheria și cu găinăria din România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.