Mare atenție cei care vreți să plecați șoferi pe 3 tone jumătate

În ultimele luni observ că tot mai mulți tineri sunt tentați să plece pe comunitate la volanul unei dube de 3 tone jumătate și simt nevoia să trag un semnal de alarmă, mai ales cu accidentele din această breaslă produse în ultima vreme, accidente în urma cărora șoferii și-au pierdut viața.

Fraților, eu înțeleg că 1000 – 1300 de euro pe lună, chiar și 1500 sunt bani foarte mulți pe care nu-i veți putea face niciodată ca șoferi în România, indiferent de categoria pe care o conduceți. Eu înțeleg că aveți nevoie de bani și de bani mulți că sunteți tineri și vreți mașini, vreți și voi case că doar nu mai suntem pe vremea lui Ceaușescu să ne dea statul case gratis, însă mare atenție la compromisuri.

Dacă vreți să conduceți pe 3 tone jumate în străinătate trebuie să știți că acele mașini nu sunt echipate cu tahografe digitale și drept urmare, nu există o lege care să limiteze timpii de conducere. Cei care vă vor angaja vă vor alerga câte 40.000 de kilometrii pe lună și sincer să fiu, nu știu dacă o să faceți față. Prea multe accidente, prea mulți morți pe 3 tone jumate din cauza lipsei de odihnă.

Înainte să plecați pe 3 tone jumate întrebați-vă patronul unde și cât veți dormi într-o zi, cât veți conduce într-o zi pentru că deși pare o joacă, șoferia e destul de periculoasă mai ales atunci când ești obosit sau surmenat. Știu, e posibil să nimeriți la niște patroni care sunt oameni, nu călăi, dar slabe șanse. Și învățați să spuneți NU înainte să porniți la drum dacă totuși faceți acest pas și vă angajați într-un asemenea job. Nimeni nu poate să vă oblige să continuați drumul dacă sunteți obosiți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.