De ce suntem frustrați?

Românii sunt de obicei destul de frustrați. Observi chestia asta la supermarket unde nu au răbdare să stea la coadă niciodată și de ele mai multe ori se iau la ceartă cu casierele având impresia că sunt trași în piept, vezi chestia asta în trafic unde ei folosesc claxonul mai des decât maneta de semnalizare ori pur și simplu se iau la bătaie cu alți șoferi din nimicuri.

Întrebarea elementară este de ce suntem așa frustrați? De ce ne sare țandăra așa de des și așa de repede? Păi motive pot fi multe dar în principal de vină este însuși traiul în România, neajunsurile, imposibilitatea de a răzbi prin muncă cinstită și exemplele pot continua. Toți devenim frustrați când vedem că noi muncim ca proștii câte 12 ore pe zi și nu ne permitem nici măcar un Logan nou de 7000 de euro iar puțoii de bani gata, au Mercedes de zeci de mii de euro cu care se sparg în bășini.

Suntem frustrați în principal din cauza faptului că alții au fără să muncească niște lucruri pe care noi ni le dorim mai mult decât ei. E greu să trăiești fără stres într-o țară în care prin muncă cinstită nu prea ai nici o șansă să te realizezi, să îți întemeiezi o familie de care să poți avea grijă și așa mai departe. Suntem niște frustrați pentru că ne lipsesc alternativele. Suntem niște frustrați pentru că nu vedem cale de scăpare din sărăcie. Vrem și noi BMW, Audi, vile cu 2 etaje și cred că le merităm la cât muncim dar asta e România. Cel care muncește rămâne sărac și frustrat, cel care fură devine bogat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.