De multe ori am zis „Eh, cârlig de remorcare, de ce-o fi pus pe mașină nu știu, că rar tragem ceva cu el” și iată că am ajuns și în situația să-mi fie util. E drept, cârligul de remorcare nu este genul de accesoriu pe care să-l folosești zilnic dar există situații în care te poate salva de multă bătaie de cap.
Eu de exemplu am unul pe mașină. Așa am cumpărat autoturismul, nu l-am montat eu și nu aș fi crezut niciodată că-mi va fi util. Ei bine, în momentul în care am început să renovez pe la țară casa și gardul, am realizat că există momente în care acest accesoriu poate să fie aur curat.
Ce s-a întâmplat mai exact… Știți cum e la țară: dacă nu stai acolo permanent se fură tot ce poate fi valorificat. Asta e România. Am comandat materiale de construcții de vreo 10.000 de lei la un magazin de bricolaj și evident, le-am lăsat acolo la țară, mi le-au adus băieții cu camionul.
Săptămâna ce vine când am mers să ne apucăm de muncă am constat că cineva se autoservise de acolo cu ciment, cu multibat, avea omul casă în construcție probabil. Pentru că mergeam acolo să muncim doar în weekend, că atunci eram liberi, constatam mereu că se fură ca-n codru.
Cred că într-o lună s-au furat materiale de construcții de vreo 1500 de lei, așa cu țârâita și atunci am luat o decizie importantă. Am cumpărat o remorcă de 750 KG și, având cârlig de remorcare la mașină, am putut să duc toate materialele înapoi la oraș. Le-am pus la mine în curte.
Acum, de fiecare dată când mă duc la țară la final de weekend, îmi pun în remorcuță tot ce am nevoie pentru cele 2 zile cât stau și muncesc acolo și am terminat bâlciul. Pe remorcuță am dat undeva la 2000 de lei, aproape cât paguba la materialele lăsate la țară o lună de zile.
Vă recomand să vă căutați cârlige auto la preț avantajos dacă vă apucați de renovare pe la țară. E mult mai ok să-ți duci acolo materialele necesare decât să le lași acolo și să ți le fure vecinii.