Combinația – ocupația românului de toate zilele

Dacă v-ați pus vreodată întrebarea asta de ce tinerii nu se mai duc la muncă, de ce există afișe cu „Angajez personal” atârnate cu lunile prin ferestrele agenților comerciali de s-a decolorat și pasta de la pix din cauza expunerii îndelungate la soare, uitați-vă pe site-uri de genul olx.ro, lajumate.ro și pe grupurile de vânzări destinate fiecărui oraș în parte.

Păi cine să se mai ducă la muncă dacă toată lumea stă să facă combinații? Combinația este ocupația românului de toate zilele pentru că e genul acela de „job” care-i convine la maxim: se trezește când vrea el, nu e nevoit să dea socoteală nimănui, poate să facă bani rapid, poate să păcălească și nu în ultimul rând, să scape de gunoaiele de prin curte.

Pe bune, eu nu cred să existe ocupație mai nenorocită decât statul la combinație, dă-mi un cric ia un cauciuc și chestii de-astea. Și culmea că există oameni în toată firea care se ocupă cu asemenea prostii, oameni care au familii și copii de crescut.

Cele mai multe combinații se fac cu mașini. Bine, cu troace mai bine zis că mașini vezi cam puține pe net oricum. De exemplu dacă intri pe lajumate.ro și iei la întâmplare un anunț prin intermediul căruia se vinde un autoturism, o să observi că vânzătorul mai are 5-6 mașini de vânzare. Toată lumea s-a obișnuit să trăiască din schimbul și trocul acestor coji? Se pare că da… E mult mai ok decât să te duci la muncă, să plătești taxe la stat, etc. Unii se cred foarte șmecheri că „se descurcă” fără să se gândească la faptul că viața trece și ei nu evoluează cu absolut nimic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.