Poți să fii fericit și în România dacă ești modest și ești bun în ceea ce faci

România Am participat ieri la o discuție pe un grup privat de pe Facebook despre viața în România. Era un tip acolo, de 26 de ani care întreba dacă mai sunt șanse ca cineva de vârsta lui să se realizeze într-o țară ca România, dacă are șanse să-și crească copiii așa cum trebuie într-o țară ca România.

Ei bine, uneori sunt uimit de tinerii din țara asta. Foarte mulți dintre ei au așteptări atât de mari și uită pur și simplu faptul că statistic, suntem cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Nu ai putea niciodată să compari traiul din țara asta cu traiul din Uniunea Europeană dacă tu, ca să fii fericit, ai nevoie de salariile europenilor. Există oameni în România care nu și-au făcut bagajele să plece dincolo unde-i mai bine din punct de vedere financiar și au ales să muncească la ei în țară. Pe mai puțin ce-i drept dar și oamenii sunt împăcați cu acest gând. Nu au speranțe să-și cumpere 3 case și 3 mașini, nu doresc concedii prin Caraibe, nu doresc să cumpere copilului BMW la 18 ani cu care să se spargă în bășini sau telefon de 4000 de lei când trece în clasa a 2-a.

În principal, oamenii simpli, modești, se pot bucura de viața din România. Doi părinți pot aduna cinstit într-o lună venituri de 4000 de lei împreună cu care se pot descurca bine mersi. Cine spune că un copil nu poate fi crescut cu 4000 de lei pe lună de către doi părinți, să-și aducă aminte de anii 90 când toți eram săraci și copii și fericiți. Un copil are nevoie de bani ca să fie fericit doar dacă primește această idee de la părinți, care probabil la fel consideră. Poți să fii fericit și în România dacă ești modest și ești bun în ceea ce faci, astfel încât să poți accede la un job mai bine plătit de 2000 lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.