A început jupuiala cu Prima Casă

 Prima CasăPovesteam în articolele trecute despre creditele Prima Casă pe 30 de ani, care după părerea mea sunt o mizerie din multe puncte de vedere, în principal din cauza dobânzii. Să iei de la bancă 50.000 de euro și să dai înapoi 80.000 mi se pare un gunoi de ofertă, o bătaie de joc la adresa cetățeanului român care după ce că nu are bani, după ce că e cel mai sărac din Europa comparativ cu vecinii, mai este nevoit să plătească 12 ani de zile din 30 doar dobândă la bancă.

Ei bine, am văzut la TV zilele trecute faptul că zilnic în România se depun cam 500 de dosare pentru Prima Casă din pricina faptului că tinerii consideră că decât să plătească chirie, mai bine plătesc rată la bancă. Bun, corect. E o logică destul de corectă dacă ai de gând să trăiești în acel oraș încă 30 de ani. Problema e că au început să crească prețurile la locuințe și dobânzile la bănci pentru acest tip de credit. Nu că-i superb? Așa e mereu în mizeria asta de țară.

De fiecare dată când ceva merge bine, trebuie să facem în așa fel încât să ne batem joc maxim de prostul care ne face cu pula mare de bani. Nu era de ajuns că aceste credite sunt o mizerie, acum băncile consideră că trebuie mărite și dobânzile… Dezvoltatorii imobiliari la fel, măresc prețurile cu 2% de la lună la lună prin București.  S-au prins și ei de fază, că Gigel face credit la bancă să plătească 30 de ani un credit dublu, și-i umflă și el prețul pentru casă…  Hai că e atât de multă Românie aici…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.