Tuning la diesel?

WTF… Am tot auzit de chestia asta și nu știu ce să cred. Bine, în România oamenii sunt foarte proști și pot fi păcăliți cu absolut orice. Sau haideți să le zicem naivi, că poate se supără dacă le zicem proști. Am observat că foarte mulți proprietari de mașini diesel se căznesc să le pună cip de putere să le mai pună nu știu câți cai în plus, că au ei sânge de raceri prin vene și aiureli de-astea. Cum să faci mă tuning la motorul diesel? Mai ales că majoritatea mașinilor pentru care se face acest tuning sunt mașini de tras, nu de fugă. Discutăm despre Passat, Skoda, Logan chiar.

Ce rost poate să aibă un 15-20 de cai extra pe care-i pui tu pe mașina aia că tot în 13 secunde va ajunge de la 0 la 100. Mașinile diesel nu sunt fraților mașini de curse. Bine, în mâna prostului, orice mașină poate să se transforme într-una de raliu așa cum se și întâmplă de cele mai multe ori. Mereu vedem pe stradă idioți care pleacă cu cazanele cu scârțâituri de roți de la semafoare și ne întrebăm dacă sunt șanse să ajungă întregi la următorul semafor, dacă nu se dezmembrează dracului pe drum.

Băi și se face tuning la orice în țara asta. Cred că până la urmă or să facă ăștia și la tractoarele de pe câmp, la excavatoare, la tot ce are roți care învârt, la moto-sape, motocositoare, etc. Hai că la mașinile pe benzină mai înțeleg prosteala asta cu cipurile de putere și cu alte minuni dar la cele diesel mi se pare o tâmpenie pentru că din principiu aceste motoare nu au fost proiectate pentru viteză. Curios câți și-au stricat mașinile cu acest tuning făcut la mașinile diesel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.