Preoții și Merțanele

De ce au preoții Merțane la nivel înalt? Bine, că nici în particular mulți dintre ei nu stau mai prost dar hai să zicem că în particular îi vede mult mai puțină lume. De ce vrea Biserica să pară opulentă în ochii tuturor atât timp cât suntem CEA MAI SĂRACĂ ȚARĂ din Uniunea Europeană? Cum vine asta cu preoții care se plimbă cu Mercedesul în cea mai săracă țară din UE?

Să nu mă înțeleagă lumea greșit, nu am nimic cu preoții sau cu ideea de credință. Fiecare poate să creadă în ce dorește doar că mi se pare ceva ciudat ca o instituție care ar trebui să fie simbolul smereniei și al pioșeniei să vină cu Mercedesurile la defilare. Nu știu din ce bani sunt cumpărate acele mașini dar sunt de părere că sunt mult prea scumpe pentru o asemenea instituție.

De ce nu au și ei Logane? Că vorba aia se fabrică la noi, sunt mașini autohtone. De ce mereu preoții trebuie să umble cu mașini luxoase? De când credința înseamnă lux pentru unii? Întâmplarea face să cunosc foarte mulți preoți și pot spune că ei nu prea au Merțane, dar nici nu mor de foame. Nu am văzut în viața mea un preot sărac. Nu am văzut în viața mea un preot care să se mulțumească cu puțin. Nu aș vrea să jignesc pe cei care sunt așa, probabil că sunt, dar eu nu-i prea văd.

Chiar aș vrea să văd și eu că există preoți care coboară și din alte mașini în afară de Merțane atunci când se duc pe la întruniri importante. Sunt de părere că Biserica trebuie să ajute oamenii, nu să se îmbogățească și să fie opulentă. Că-mi aduc acum aminte și de chipul Patriarhului de pe clopotul de cinci sute de mii de euro…

One Response

  1. Manu August 10, 2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.