Doamna de la Taxi

Ieri când am plecat în oraș am luat un Taxi. De când nu mai merg cu mașina am devenit un client destul de fidel al acestui serviciu. Ei bine, ieri am dat de o doamnă care era în prima zi de muncă. Bineînțeles, a uitat să pună casa, era destul de agitată dar într-un final am ajuns la concluzia că se va descurca în această meserie. Am rămas oarecum surprins să văd că femeile doresc să lucreze într-un asemenea mediu și am rămas surprins și de faptul că pot să conducă atât de bine.

Băi frate deci femeia asta chiar mergea bine cu mașina. Am avut parte de taximetriști pericol-public în mașinile cărora am jurat să nu mai urc dar la doamna asta totul a fost în regulă.

M-am bucurat sincer să o văd. De ce? Nu știu, poate pentru că am văzut ambiție și dorință de a face ceva neobișnuit pentru o femeie. Poate pentru că am văzut pe cineva hotărât să înceapă ceva, am văzut pozitivitate. Orașul ăsta, Severinul este unul foarte depresiv în care nimic nu prea se petrece de pe-o zi pe alta notabil. Nu prea ai ce să observi bun în jurul tău pentru că este un oraș sărac aflat într-un județ sărac. Suntem pe locul 2 după Vaslui la multe chestii inclusiv la cantitatea de boască pe cap de locuitor.

Doamna de la Taxi m-a inspirat însă, am văzut un lucru bun pe ziua de ieri și m-a făcut să zâmbesc. Mi-a povestit că unii colegi sunt răi cu ea, nu-i explică, nu o ajută, etc. Ca-n România. Când apare cineva nou, trebuie să-i dăm în cap, nu să-l ajutăm. Nu cumva să ne fure pâinea de la gură.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.