De ce ar trebui să cumperi mașini second hand doar de la dealeri autorizați

mașini second hand Piața autoturismelor second hand din România este cel puțin uriașă. Dacă o să intri pe site-uri de genul olx sau lajumate o să observi mai mult ca sigur faptul că fiecare individ care are o mașină scoasă la vânzare mai deține și alte autoturisme în portofoliu pe care încearcă să le comercializeze cu ajutorul acestor platforme. Nimic greșit sau ciudat, doar că majoritatea anunțurilor postate de acești indivizi sunt niște păcăleli de zile mari. Majoritatea acestor autoturisme au defecte ascunse ori au defecte care au fost remediate de niște amatori în parcarea din fața blocului.

Astfel, dacă dorești să cumperi un autoturism second hand, ar fi recomandat să te îndrepți către un dealer autorizat, chiar dacă vei fi nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar. Atunci când vorbim despre mașini second hand vorbim despre investiție. Nu sunt ieftine mai ales dacă ne dorim mașini fabricate în urmă cu maxim 5-6 ani. Să cumperi de exemplu un Opel Insigna de la un samsar de prin târg și apoi să constați că are kilometri dați înapoi sau că a fost lovită deși vânzătorul ți-a zis că nu a avut evenimente, înseamnă să-ți iei țeapă.

Mergând la un dealer autorizat reușești să elimini din discuție toate aceste probleme. Dacă vei căuta mașini second hand într-un cadru legal cât de cât, vei reuși să faci o afacere destul de bună. Da, știu, mașinile de la dealerul autorizat costă mai mult față de cele din târguri sau față de cele de pe internet dar trebuie să fim dispuși să scoatem banul din buzunar dacă ne dorim calitate.

Nu e nici o afacere să bagi mașina în service pentru a-i remedia eventuale probleme cu toate că ai luat-o mult mai ieftin. Cred că ar trebui să încetăm să ne mai căciulim la cele mai mici prețuri și să începem să căutăm mașini second hand acolo unde avem siguranță 100% că nu suntem înșelați.

În plus, dacă vei cumpăra mașina de la un dealer autorizat vei primi chitanță, factură, vei avea dreptul de a-l da în judecată și de a-ți recupera banii dacă nu ești mulțumit. În schimb, cu persoanele fizice e mult mai greu, mai ales că acești samsari nu prea au nimic pe numele lor ca să poată fi executați. Așadar, mare atenție ce și mai ales de unde cumpărați autoturisme second hand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.