Nu vom avea niciodată autostrăzi pentru că nimeni nu se gândește la așa ceva

autostrăziMă uitam zilele trecute la un documentar despre Polonia, cum a reușit această țară să se ridice din sărăcie și să profite la maxim de banii Europei. De fapt, cred că este singura țară din UE, după Grecia bineînțeles, care a profitat la maxim de tot ce înseamnă ban european. Polonezii au investit 65 de miliarde de dolari doar în autostrăzi și au reușit astfel să pună la punct o infrastructură favorabilă producției. Astăzi, ei produc foarte multe chestii ce se vând în restul Europei și ne-au întrecut demult ca nivel de trai sau ca nivel economic. Și când te gândești că erau cu mult sub noi.

Noi am stat pe loc și vom sta în continuare cu 0% absorbție de fonduri europene. De ce? Pentru că nu interesează pe nimeni. Politicienii, miniștri, primarii de la noi sunt puși în funcție cu scopul precis de a-și umple ei buzunarele, și familiile, rudele, prietenii lor. Nimeni în România nu vrea cu adevărat să facă ceva sau ăla care vrea este de obicei mult prea incompetent ca să reușească vreodată ceva. De-asta noi nu avem și nu vom avea niciodată o infrastructură, autostrăzi. Cine să facă așa ceva dacă nimeni nu e cu gândul la ele? Lasă, să facă polonezii cu banii Europei, noi doar să cotizăm și să ne batem cu pumnii în piept pentru chestia asta.

Cine știe, poate vreodată, la putere or să vină niște oameni care se vor îngriji de cei care i-au pus în funcțiile înalte, de cetățenii care vor și ei o țară ca afară. degeaba ne dorim noi o țară ca afară dacă cei care ne conduc au grijă să ne țină cât mai departe de ea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.