Normal că pleci din țară dacă vezi peste tot bogați iar tu ești sărac și cinstit

Cică România este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Asta pe foaie, căci în realitate, lucrurile stau cu totul altfel. E suficient să te uiți pe stradă în orice oraș al țării să vezi mașini de lux, de zeci de mii de euro. Discutăm despre mașini pe care nu le vezi circulând într-o pondere atât de mare prin țări precum Germania, Anglia sau Franța. Atunci, cum să nu-ți vină dracii când vezi că tu muncești de te ia dracu dar ești tot sărac, asta în timp ce fel de fel de dubioși decartează zeci de mii de euro, oameni care sunt analfabeți, care nu au școală dar care „se descurcă”…

Majoritatea celor care decid să plece din țară o fac pentru că nu sunt hoți. Nu pot să fure. Nu pot să-și deschidă un business pentru a face afaceri cu statul, nu pot da țepe pe internet sau alte minuni cu care românii obișnuiesc să facă rost de bunăstare. Astfel, aleg să ia calea străinătății, frustrați și supărați pe țară, că permite unor asemenea de indivizi fără valoare să înmagazineze prin furt și combinație netaxată sute de mii de euro. Cine muncește cinstit în România nu are nici cea mai mică șansă ca să se îmbogățească, e aproape imposibil mai ales dacă nu te ajută nimeni cu nimic.

Înțeleg perfect pe cei care pleacă în țări străine în încercarea de a crea o viață mai bună pentru ei și pentru familiile lor. Înțeleg perfect ideea aceasta a abandonului societății care nu ți-a dat niciodată vreo șansă pentru a te putea realiza. Atât timp cât în România va conta melteneala, hoția, combinația, analfabetismul, maneaua și cocălăreala, oamenii serioși or să tot plece.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.