Diferența între noi și lumea civilizată se vede pe hartă

Mă uitam pe Google Maps adineaori pe harta Europei. Foarte faină, colorată, în special drumurile. Autostrăzile sunt cu un portocaliu destul de gros și aici se vede diferența dintre noi și ei. Ei au multe linii portocalii îngroșate peste tot, noi avem niște cioturi. Adică priviți și voi cu ochii voștri și minunați-vă. Până și Belarus are mai multă autostradă ca noi. Și Lituania, țări care au fost puternic influențate de Rusia. În România, niște cioturi doar. Un pic dinspre Timișoara, un pic de la București spre Marea Neagră și, cam atât. În rest arătăm precum Ucraina.

Priviți numai Polonia ce a reușit să facă. A reușit să conecteze țara de Berlin și de Cehia ceea ce mie personal mi se pare o evoluție extraordinară. Țineți cont că această țară a fost sub noi ca nivel de dezvoltare și priviți cât de departe a ajuns în doar câțiva ani. Asta înseamnă până la urmă să-ți pese de țara ta și să vrei să faci ceva pentru țara ta. Asta înseamnă să duci la putere boi, ajungi ca România unde nu s-a construit nici măcar o autostradă. Bă, una singură zic, nu am pretenții de 2.5 ca-n Polonia. Suntem de un penibil fără de margine și ne merităm soarta.

Asta e diferența între noi și ei, de-asta ei au mii de euro pe lună și noi avem 200 de euro cash, bani în mână. Nu ai cum să faci treabă cu asemenea mentalitate care trage către Rusia mai de grabă, nu către Vest. Priviți Franța cât de bine este împărțită din punct de vedere al autostrăzilor. Din orice colț poți ajunge în orice colț pe autostradă, nu mai zic de Germania sau Olanda. Penibil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.