Au apărut țepele cu popi pe Facebook

Unul dintre motivele principale pentru care urăsc această țară este țeapa. Întotdeauna în România, oamenii or să fie niște javre lipsite de orice fel de sentiment care vor escroca tainic și fără de tăgadă pe naivii ce doresc să ajute. Iată că au apărut pe Facebook și printre popi ceva escroci care cică vor să salveze o fetiță operată pe creier. Românii sunt naivi și de cele mai multe ori aleg să doneze bani doar în baza unei poze precum cea din imaginea de mai jos. Se folosește un cont fals cu numele Părintelui Calistrat, cu fotografia acestuia, și se postează mesaje înduioșătoare cu copii foarte frumoși, ce au fost operați pe creier și care au nevoie de mii de euro.

Cine nu este atent, devine victima acestor nenorociți care nu au vrut niciodată să se ducă la muncă. Nimic nu am urât mai mult în viața asta decât omul care se folosește de cei bolnavi pentru a pune bani în propriile conturi. Am spus de multe ori faptul că țara asta nu are cum să dea înainte atât timp cât este plină de escroci, de nenorociți, de oameni care ar merita exilați în deșertul Sahara unde să fie nevoiți să mănânce numai șerpi și să bea apă doar dacă descoperă ceva cactus de stors.

Mare atenție unde alegeți să donați bani, nu puneți botul la imagini cu copii frumoși ce au nevoie de bani pentru operații, nici măcar atunci când sunt postate de niște popi. Dacă nu puteți verifica identitatea celor care postează, nu donați. Dacă nu puteți verifica veridicitatea cazurilor sociale, nu donați. Dacă vreți neapărat să ajutați pe cineva, căutați cazurile sociale pe site-urile de profil sau donați bani ONG-urilor care se ocupă de asemenea probleme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.