4 motive să bei și cafea verde măcinată

 cafea verde măcinatăChiar dacă românii nu au o tradiție oficială cu băuturile fierbinți precum englezii, cu siguranță toată lumea a observat că suntem un popor topit după cafea. În țara asta nimeni nu pleacă la muncă dacă nu stă mai întâi să-și bea cafeaua. În plus, nu puține sunt invitațiile de peste zi în cafenelele orașelor înaintate și acceptate, după caz. Nu știu câți dintre voi ați observat, însă în România pe la fiecare colț de stradă a răsărit câte o cafenea, semn că această licoare este una aproape magică pentru noi.

Din pricina faptului că avem o tradiție neoficială pentru cafea, în cele ce urmează vreau să discutăm despre un noi sortiment de cafea adus pe piața din România de vreo câțiva ani și care este mult mai interesant decât cafeaua prăjită în sine.

Este vorba despre așa zisa cafea verde măcinată și din punctul meu de vedere cred că există cel puțin 5 motive pentru care ar trebui să o introduci pe lista tradiției tale zilnice și neoficiale.

4 motive să bei și cafea verde măcinată

  1. Gustul este diferit față de cafeaua normală. Avem de-a face cu un sortiment ce seamănă mai mult a ceai și care nu are aceeași tărie în ceea ce privește cofeina. Așadar, dacă vrei să încerci ceva nou, dacă vrei să îți surprinzi prietenii invitându-i la o cafea verde, aceasta este modalitatea prin care o poți face. Mai mult ca sigur nu-și vor da seama ce anume gustă din ceașca respectivă.
  2. Te poate ajuta să slăbești. Conform ultimelor studii, această cafea verde te poate ajuta să pierzi până la 16% din țesutul gras fără să ții o dietă în paralel. Atenție, 16% din țesutul gras, nu 16% din greutate. Din punctul meu de vedere e foarte ok și așa, orice ajutor în lupta cu kilogramele în plus este binevenit. Acest compus foarte bogat în antioxidanți va fi aliatul tău în această luptă.
  3. Nu îți face probleme cu tensiunea. Din cauza cafelei clasice este foarte posibil să ai probleme cu inima pentru că are un conținut de cafeină foarte ridicat. Tahicardiile, palpitațiile, starea de neliniște sau insomniile pot fi la ordinea zilei dacă bei o cafea prea tare sau la orele nepotrivite. Această cafea verde însă, introduce cofeina în organism într-un mod mai puțin violent pentru că nu este prăjită.
  4. Te ajută să scapi de colesterol. Din nou, discutăm despre niște beneficii destul de interesante. În România aproape toată lumea are probleme cu colesterolul pentru că nu mâncăm deloc sănătos. Cafeaua verde măcinată însă, poate să ne ajute să scăpăm de colesterolul rău și să-l creștem pe cel bun, reducând posibilitatea de apariție a bolii cardiovasculare.

Cel mai important motiv pentru care cred că ar trebui să încerci o cafea verde măcinată este prețul însă. Această cafea este destul de accesibilă la preț și pe lângă beneficiile destul de importante pe care le are asupra sănătății, iată că nu te bagă nici în faliment. Cafeaua verde măcinată poate fi cumpărată din magazine de specialitate precum planteea.ro și în cazul în care ați încercat-o deja, aștept un comentariu la acest articol prin care să-mi spuneți cum vi s-a părut.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.