GHID – Cum să alegi bicicleta perfectă pentru copilul tău

Mai ții minte prima bicicletă, primele lecții de pedalat sau prima senzație de libertate pe două roți? Fiecare din noi ne-am bucurat la un moment dat de una din cele mai distractive și frumoase activități ale copilărie – mersul cu bicicletă. Hoinăreala, aventura și energia fără limite sunt caracteristici specifice ale copilăriei, care se îmbină perfect cu spiritul liber al acestui superb sport. Pentru a insufla și încuraja spiritul de aventură, socializarea sănătoasă și imaginația celor mici, părinții trebuie să înceapă căutarea bicicletei perfecte.

De obicei, copiii sunt pregătiți să învețe mișcările de bază când au 3-4 ani. Totul depinde de dorința și determinarea lor și de confortul pe care bicicleta îl oferă. Prima experiență a copilului cu bicicleta este foarte importantă. Din acest motiv, fii cu băgare de seamă atunci când alegi bicicleta copilului tău. Ea trebuie să corespundă vârstei și înălțimii copilului.

Mărimea roții – înălțimea copilului – vârsta copilului = bicicleta potrivită

Bicicletele pentru copii se diferențiază în funcție de diametrul roții. Acesta variază între 12 și 24/26 de inch. Iată un tabel care să te ajute atunci când iei în calcul achiziționarea unei biciclete pentru copii.

Marimea rotii (inch) Inaltimea copilului (cm) Varsta copilului (ani)
12 82 – 102 3-5
16 99 -117 5-7
20 114 -132 7-9
24 130 – 160 9-12
26 >160 peste 12

 

Accesează linkurile de mai jos, pentru a vedea gama de biciclete pentru copii potrivită vârstei copilului tău:

Biciclete Copii 3 ani/4 ani/5 ani  – Inaltime 82-102cm

Biciclete Copii 5 ani/6 ani/7 ani  – Inaltime 99-117cm

Biciclete Copii 7ani/8 ani/9 ani  – Inaltime 114-132cm

Biciclete Copii 9ani/10 ani -12 ani  – Inaltime 130-160cm

Biciclete Copii 12ani/13ani/14ani  – Inaltime > 160cm

De ce să ții cont când achiziționezi o bicicletă pentru copii

Calitatea bicicletei = experiențe plăcute = siguranță și confort

O întrebare de care se lovește aproape fiecare părinte este: să cumpăr o bicicletă de calitate (mai scumpă) sau una din supermarket (mai ieftină)?

Bicicletele din supermarket sunt într-adevăr mai ieftine, dar calitatea este slabă, iar majoritatea se strică rapid. În plus, nici nu mai pot fi vândute când copilul crește. Asta ar fi primul motiv pentru care ar trebui să înclini spre o bicicleta de calitate, achiziționată de la un magazin specializat.

Ce înseamnă o bicicletă de calitate pentru copii? În primul rând calitatea pieselor și componentelor bicicletei dictează prețul și implicit calitatea bicicletei.

Alege să mergi într-un magazin specializat, care comercializează biciclete, piese și accesorii originale. Chiar dacă prețul bicicletei este puțin mai mare, ai garanția calității, siguranței și confortului copilului tău. Într-un astfel de magazin, vei găsi personal specializat, care te va îndruma pas cu pas, și îți va recomanda ce bicicletă i se potrivește copilului tău. Vei beneficia de asistență și service post cumpărare.

Care sunt cele mai bune mărci de biciclete pentru copii?

Biciclete pentru copii CUBE

Producătorul german de biciclete Cube este unul dintre cei mai renumiți producători de biciclete din Europa. Cu o tradiție de peste un deceniu, a reușit să ridice procesul de manufacturare și testare a bicicletelor la rangul de artă.

Bicicletele pentru copii comercializate de cei de la CUBE au un design deosebit, pe placul tuturor copiilor și sunt fabricate din piese și componente fiabile. Tehnologia de producție modernă și finisările fine asigură cele mai importante două lucruri pentru copilul tău: siguranță și comfort.

Biciclete pentru copii DRAG

Printre marii producători europeni de biciclete pentru copii și DRAG ocupă un loc aparte. De-a lungul anilor, firma bulgară DRAG a încurajat în mod constant copiii să meargă cu bicicleta, organizând concursuri și plimbări distractive pentru ei, precum și creând primele parcuri de biciclete în stațiunile de schi din Bulgaria: Bansko, Borovets și Pamporovo.

Unde găsești cele mai bune biciclete pentru copii?

Magazinele de biciclete BikeXCS din București, cu o vechime de aprox. 14 ani pe piață,  îți oferă biciclete și servicii de calitate superioară.  Vino în cele 2 magazine fizice de biciclete BikeXCS din București și testează alături de copilul tău bicicleta preferată.    

Magazinele sunt situate în: Str.Baba Novac 11a și pe Bd. Lacul Tei 126-128. În cadrul magazinelor fizice, există și câte un service pentru biciclete, unde poți să îți repari bicicleta sau să schimbi o piesă la prețuri avantajoase.

Pentru comenzile online de biciclete, intră pe www.bikexcs.ro și beneficiezi de transport gratuit și de livrare rapidă în 24h. Orice bicicletă are 2 ani garanție de la producător și BikeXCS îți oferă revizie gratuită post-garanție!

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.