De ce nu e bine să-ți ții toate ouăle în același coș

De ce nu e bine să-ți ții toate ouăle în același coș mai ales dacă nu știi sau nu vrei să ai grijă de ele? Pentru că acel coș se poate rupe la un moment dat și te trezești fără nici un fel de ou în buzunar.

Cam la concluzia asta au ajuns o sumedenie de bloggeri care au avut proasta inspirație să își găzduiască site-urile la Namebox, o mică firmă românească renumită pentru soluțiile de webhosting pe care le oferea. Deocamdată nu știe nimeni ce s-a întâmplat și nici nu o să se afle prea curând dar cred că este semnalul de alarmă perfect pentru ceilalți bloggeri care aveți site-urile hostate prin alte părți și nu ați mai descărcat o arhivă de ani de zile. Și cei care aveau hosting de la Namebox s-au bazat pe faptul că webhostul va avea grijă de arhivele lor de backup și vedeți și voi ce s-a întâmplat.

Aveți mare grijă de site-urile voastre, de munca voastră. Am văzut că sunt oameni care și-au pierdut magazine online în care au investit zeci de mii de euro așa că nu e de glumă. Nu vă doare să descărcați o dată pe săptămână măcar arhiva cu site-ul + baza de date. Știu că este incomod și că probabil ați plătit pentru acest serviciu dar cu ce vă ajută chestia asta după ce se întâmplă nenorocirea? Cei cu găzduirea o bagă pe aia cu forța majoră și voi rămâneți cu dânsa-n mână. Nu mai fiți naivi și încercați să conștientizați că nimic nu-i mai sigur decât backup-ul. Backup-ul pe care-l ai tu în PC este chiar sfânt și poate face minuni pe timp de criză… Și nu mai țineți câte 12 site-uri la același webhost sau pe același VPS…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.