Cine-a zis că nu mai există pirați?

Pirateria e departe de cea pe care o vedem noi în filme și chiar dacă mulți dintre voi v-ați aștepta să vorbesc despre pirateria online, ne vom referi un pic la pirații somalezi. Pe YouTube există câteva clipuri destul de interesante care surprind momente în care navele sunt atacate de acești pirați somalezi ori navele sunt invadate de marina olandeză pentru a le elibera de pirați. Este din păcate o realitate care există de ani de zile în zona aceea a Africii și nu numai. Nu aș vrea să fac haz de necaz dar mă întreb de multe ori cum reușesc pirații somalezi să urce pe vapoarele alea fără să fie zburați de vânt peste mări și țări? În fine, trecem peste…

Mă uit la imaginile de mai jos și uneori nu-mi vine să cred că am rămas atât de înapoiați. Cum mă, să vină unii peste tine pe vapor, unii care nu au nimic mai bun de făcut decât să facă pe pirații. Vapoarele care au pază privată reușesc să-i țină la distanță pe acești schilozi care vor să trăiască fără să muncească absolut nimic în viață. Adică frate, eu înțeleg că nu prea e de muncă prin Africa dar cred că cine vrea să-și depășească condiția o poate face fără probleme și fără să se creadă pirat. E amuzant să vezi cum unii se încăpățânează să trăiască exact ca la 1452 sau chiar mai devreme.

În speranța că ne vom îndepărta ceva mai mult de Epoca de Piatră și că vom evolua într-un mod ceva mai plăcut, poate în următorii 10-15 ani o să scăpăm de schijele astea care vor să facă orice numai să nu se ducă la muncă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.