Cică cineva are impresia că SUA va ridica vreodată viza de călătorie pentru România

Am tot citit prin presă zilele acestea că cică Europa e foarte supărată pe Statele Unite din pricina faptului că nu vor să scoată vizele de călătorie pentru câteva țări din Uniune printre care și România.

Ei bine, cică nu ar fi corect pentru că americanii pot să vină să viziteze Europa fără a avea nevoie de viză. Fraților, treaba e simplă. SUA nu va scoate niciodată vizele turistice pentru țări precum România, chiar dacă acestea fac parte din Uniunea Europeană dintr-un motiv destul de simplu: românii se vor duce acolo și nu vor mai vrea să plece.

De ce să se lege americanii la cap cu o asemenea lege? Culmea că Europa se miră de faptul că SUA are și baze militare la noi și tocmai nouă nu ne scot vizele.

Păi stați liniștiți fraților că nici nu le vor scoate vreodată. Suntem singura țară din Europa care în acest moment are jumătate din populația activă în afara țârii. Oficial diaspora românească însumează vreo 4 milioane de oameni, neoficial sunt vreo 6 milioane.

Normal că SUA nu va scoate niciodată vizele pentru o asemenea țară. De ce le-ar scoate? Să fie nevoită să angajeze jandarmi care să trimită înapoi în România oamenii? Haideți să fim serioși.

Pot să meargă fără vize în State nemții, francezii, englezii, oamenii care au bun simț și care sunt în stare să respecte legea. Ce să caute ciobanii din România acolo? Stați liniștiți fraților, nu se va întâmpla chestia asta în următorii 10 ani.

Dacă era ceva de capul nostru și eram priviți drept o țară serioasă, acum aveam euro monedă, nu lei și eram în Schengen. Noi, am fost băgați în Uniune ca să fim o țâță de muls și atât, sau ca să nu fim luați de Rusia mai bine zis… Ceva de genul decât să ia ăia, mai bine luăm noi…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.