Cel mai bine este să lucrezi singur

Am ajuns la concluzia că dacă vrei să ai o afacere de succes în România, cel mai bine este să lucrezi de unul singur. Faci ce poți și cât poți, fără să te lăcomești și îți vezi de treabă pentru că în momentul în care începi să aduci oameni din exterior în afacerea ta, de cele mai multe ori se alege praful.

Cei din exterior nu se vor implica niciodată la fel de mult ca tine, cei din exterior nu vor fi niciodată la fel de bine pregătiți ca tine așa că dacă vrei un business de succes din care fac parte și alții, trebuie să fii conștient de riscuri.

Eu unul am tras această concluzie atât în baza celor întâmplate mie personal, cât și în urma discuțiilor pe care le-am avut cu alți prieteni care la fel lucrează pe cont propriu.

Am avut în trecut o tentativă să angajez pe cineva să-mi scrie și să-mi posteze articole. Din start nu am avut pretenția să facă la fel de bine sau de mult ca mine dar când am văzut că majoritatea celor care au dorit să încerce au fost doar niște pungi pline cu pretenții, am lăsat-o baltă.

În România, tinerii au impresia că dacă-ți vin la muncă trebuie să îi aștepți cu covorul roșu și să le fii recunoscător pe veci pentru treaba asta. Ei nu ezită nici măcar pentru o secundă să pună pe masă din prima lista cu cerințe și cu pretenții, fără să întrebe măcar ce-i de lucru sau să se întrebe dacă se vor descurca. Astfel, decât să fiu nevoit să îmi fac nervi și draci cu niște oameni care habar nu au ce-i munca, mai bine îmi văd de treabă și lucrez eu ce și cum pot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.