Cât de narcisist trebuie să fii ca să-ți pui poză cu tine pe display-ul telefonului?

E la modă chestia asta cu făcutul unui selfie și pusul pozei ca imagine de fundal pe telefonul mobil. Cred că tinerii din ziua de azi sunt pupați în cur non stop de către părinți și alintați și sunt îndoctrinați de la cele mai mici vârste că sunt super frumoși, super interesanți, cu toate că în momentul în care ajung la 18 ani, 50% dintre ei sunt niște analfabeți care pică bacul. Mai ușor cu îndoctrinarea asta a copiilor că sunt super frumoși și interesanți, că se vede la bac rezultatul. Ei devin atât de preocupați de propria imagine încât mai uită să mai dea pe la școală, uită să mai pună mâna pe carte.

Am vrut să discut despre acest subiect pentru să în ultima vreme am mers destul de mult pe jos și cum toate fufele de 15-16 ani merg cu telefoanele în mână pe stradă (să vadă domne lumea că au și ele smartphone), am nimerit de câteva ori ca acestea să-și deblocheze dispozitivele întru butonare disperată pe Facebook Messenger chiar în fața mea. Cât de idiot trebuie să fii ca din toate imaginile de pe internet, tu să-ți pui poză acolo cu… tine? Chiar așa de important rahat în basculă te crezi să te pupi singur ca pe icoană de fiecare dată când te uiți la poza aia?

Mie îmi e milă de viitorul acestei țări pentru că acești analfabeți notorii și narcisiști vor avea inevitabil drept de vot peste câțiva ani și bineînțeles, cum au ieșit zilele acestea la proteste cu zâmbetul pe buze ca la plimbare, așa vor pune și ștampila pe buletinul de vot, la fel de inconștient.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.