Toți obezii sunt cu glanda, nu?

Băi fraților, pe mine mă disperă ăștia care vor să slăbească dar nu sunt dispuși să renunțe la shaorme, pizze, nu vor să facă mișcare sau să se apuce de un sport, etc, nu vor nici în ruptul capului să își schimbe stilul de viață. Mă enervează pentru că majoritatea se scuză prin intermediul replicii „am probleme cu glanda”… Haideți să fim serioși. Sunt într-adevăr oameni care au probleme cu glanda dar dintre toți obezii, cred că doar 10% au într-adevăr probleme medicale. Restul de 90% sunt pur și simplu oameni care au abandonat lupta cu kilogramele în plus și nu înțeleg de ce.

Cred că trebuie făcute mai multe campanii la nivel național pentru stoparea obezității. Să se lucreze un pic la ridicarea nivelului de conștientizare asupra importanței unei vieți sănătoase. Nu e posibil să vedem cum ne îngrășăm și să nu facem absolut nimic, din contră, când ni se spune că trebuie să luăm atitudine, o băgăm pe aia cu „suntem cu glanda”… Haideți să fim un pic serioși. Și știu ce spun pentru că de exemplu, am mai povestit în articolele anterioare întâmplări de când eram la alergat la pădure și vedeam zilnic doar oameni care se încadrau în limitele normalului. Rar de tot vedeai câte un obez care vine să facă un pic de mișcare, măcar așa pe seară.

Aici e problema zic eu, nu la glandă. Asta cu glanda nu este altceva decât scuza unor oameni care au abandonat lupta din pricina comodității excesive. Nu fraților, nu abandonați lupta. Luptați mereu pentru a vă schimba stilul de viață. Renunțați la fast food și la zahăr, la sare. Nimic nu e mai important ca propria sănătate iar obezitatea vă distruge încet încet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.