România este genul de țară în care toată lumea vrea să încerce un business, motiv pentru care în acest moment, există peste 500.000 de firme active în această țară, o cifră uriașă raportată la populația activă din câmpul muncii. Românii sunt genul de oameni care visează la o afacere capabilă să le aducă prosperitate, capabilă să se dezvolte cu ajutorul investițiilor și odată cu ea, să dezvolte și mediul social din jurul acesteia. Pentru că foarte mulți dintre dumneavoastră doriți cu orice preț să înființați o companie capabilă să ajungă la minim 50 de angajați în vreo câțiva ani, vom prezenta în cele ce urmează istoria uneia dintre cele mai de succes companii românești din țară și din Europa.
Este vorba despre Teamnet Internațional. Astăzi, vom discuta despre o companie românească înființată în 2001 care a evoluat extraordinar de frumos și a reușit în 15 ani să devină una dintre candidatele de bază pentru titlul European Business Awards 2017/2018.
Radu Nedelcu este cel care a pus bazele Teamnet în 2001 și cel care a avut încredere în Bogdan Padiu, un tânăr care doar ce terminase Academia de Studii Economice, tânăr căruia i-a încredințat șefia Teamnet. Din 2001, Bogdan Padiu este CEO Temanet Internațional.
De-a lungul celor 16 ani de activitate atât pe piața din România cât și în străinătate, Teamnet a reușit să pună bazele unor softuri folosite cu succes de către instituții ale statului și nu numai. Amintim aici Revisal (folosit de către Inspecția Muncii), Orizont (folosit de Casa de Pensii) SNIV (Sistem Național Integrat pentru Vize), eTerra (folosit pentru evidența națională a proprietăților), Sistemul integrat pentru serviciul de urgență 112, Sistemul Integrat Apia, SMSUB – Centrul de comandă și control al municipiului București și multe altele. Discutăm despre niște softuri fără de care, instituțiile statului român ar fi rămas tot la nivelul anilor 90, slab tehnologizate și foarte puțin eficiente.
Evident, Teamnet nu s-a ocupat de aceste proiecte din prima, a câștigat licitațiile treptat pentru fiecare proiect în parte și a reușit în acest mod să dezvolte România și să se dezvolte pe sine. A plecat de la 7 angajați câți avea în 2001 și a ajuns în 2015 să numere atenție, peste 800 de angajați. Dacă nici aceasta nu mai este o poveste antreprenorială de succes, atunci nu știu care mai este.
În mai puțin de 15 ani, compania Teamnet a reușit să crească cifra de afaceri de la 0.07 milioane de euro (în 2001), la 93 de milioane de euro (în 2015).
Și dacă românii sunt sceptici și nu prea le convine să recunoască meritele semenilor săi, trebuie să spunem că în străinătate, Teamnet Internațional a fost inclusă în TOP 5 Deloitte Technology Fast 50 Central Europe în 2015, top în care a ocupat locul 4. De asemenea, Teamnet s-a dezvoltat în ultimii ani nu doar în Europa, a început să aibă colaborări în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, unde pune activ bazele evoluției țărilor respective prin prisma unui simplu dezvoltator software.
Aceasta este în mare istoria și povestea Teamnet România, o companie care a reușit să-și facă un nume atât în țară cât și în străinătate. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe date legate de această companie, vă invit să accesați linkul din acest articol.