Prețurile imobiliarelor au scăzut destul de mult în ultimii 8 ani, motiv pentru care tot mai mulți tineri au început să-și caute o locuință și unde ar putea să facă asta mai bine dacă nu în capitală? E clar, nimeni nu mai vrea să se lege de o provincie care după părerea mea este deja cu un picior în groapă din punct de vedere economic. Toată lumea vrea la București dar cei care doresc să cumpere aici un apartament, sau o casă, au observat probabil deja că nu e atât de simplu să alegi un complex rezidențial, nu e atât de simplu să găsești un apartament care să-ți convină din punct de vedere al așezării, al prețului, al multor alți factori despre care vom discuta în cele ce urmează.
Cum alegi un apartament convenabil pe termen mediu și lung în București
- Calitatea. Înainte să vorbim despre orice altceva, vom discuta despre calitatea de construcție. Atunci când cumperi un apartament nou de la un dezvoltator imobiliar, trebuie să ai siguranța că acolo s-a făcut o treabă serioasă, de calitate, că nu te trezești că-ți pică tavanul în cap peste 2 ani și așa mai departe. Astfel, ar trebui să te orientezi către un dezvoltator imobiliar care are un feedback foarte bun pe Facebook, care se află pe piață de multă vreme și care are în proiectare minim 300 – 350 de apartamente. Proiectele mari sunt de obicei cele mai serioase.
- Așezarea. Este imperios necesar să cumperi un apartament care se află la maxim 5 kilometri de centrul orașului. Cea mai mare prostie este să cumperi ceva la periferia capitalei și am să spun și de ce. Să traversezi orașul către locul de muncă la oră de vârf poate să fie sinonim cu un atac cerebral, să nu mai zic de faptul că-ți crește barba până ajungi. Apoi, chiar dacă ai un job aproape de periferie, nu se știe dacă peste 3 ani o să mai lucrezi tot acolo. Astfel, trebuie să fii foarte atent la așezare…
- Suprafața. Dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 camere, trebuie să te orientezi către cele spațioase. Eu de exemplu nu aș mai cumpăra niciodată apartamente cu două camere de 40 – 45 de metri pătrați. Sunt mult prea mici pentru cerințele actuale ale societății. Un apartament cu două camere trebuie să aibă minim 70 de metri pătrați. Trebuie așadar să cauți un dezvoltator imobiliar care construiește asemenea incinte, de exemplu, vezi apartamente cu 2 camere de vânzare la Nuscottia. Din câte știu eu, de la acest dezvoltator poți cumpăra un apartament cu 2 camere cu o suprafață asemănătoare.
- Prețul. Aici apar cele mai multe discuții. Toată lumea vrea cele mai ieftine apartamente dar din păcate, finisajele de calitate alături de suprafață și amplasamentul în cadrul Bucureștiului modifică complet ideea de apartament ieftin. Dacă stăm să ne gândim puțin, un preț mai mare pentru o zonă mai bună nu are cum să fie în dezavantajul tău pentru că vei economisi benzină cu traficul și vei ajunge mai repede acolo unde ai nevoie, nu? Proverbul time is money e foarte adevărat în 2017.
Așadar, dacă sunteți în căutarea unui apartament cu două camere în București, fiți atenți la cele 4 sfaturi de mai sus și mai mult ca sigur veți reuși să faceți cea mai bună alegere. Și nu uitați, încă o dată, time is money.