Funcționarii publici sunt melci, dar nici cu cei care stau la coadă nu mi-e rușine

Știm cu toții ce înseamnă să fii nevoit să lucrezi cu instituțiile statului. Ai de stat la coadă și de încasat replici acide și arțăgoase venite din partea funcționarilor publici, sătui parcă să vadă oameni în fiecare zi, oameni cu probleme care de multe ori nu înțeleg lucrurile care li se explică la ghișeu. Funcționarii publici au uneori tendința să fie răutăcioși cu cei care vin să rezolve o problemă în cadrul unei instituții iar acest lucru este cel mai descurajant aspect dintre toate.

Și se mișcă încet, Dumnezeule… Dar încet se mai mișcă funcționarii publici. Unii dintre ei sunt ok, își fac treaba cum scrie la carte dar mai există frate câte unii care în loc să dea din mâini, stau la taclale cu colega de la ghișeul celălalt, se ridică de pe scaun să se ducă prin spate undeva unde numai ei știu și așa mai departe. Una dintre cauzele principale pentru care există mereu cozi pe la ghișeele publice se rezumă la modul de lucru foarte lent al acestor oameni de-a dreptul plictisiți de acest job, sictiriți să vadă zilnic oameni. Cealaltă cauză principală pentru care se formează aceste cozi reprezintă faptul că nici oamenii nu sunt prea serioși, mă refer la cei care stau la coadă…

Oamenii care se duc să scoată anumite adeverințe, sau să depună oarece declarații ori dosare, nu se interesează niciodată înainte ce anume trebuie să ducă acolo astfel încât să nu fie întorși de la ghișeu. Atunci când te duci la ghișeu ca oaia, ți se spune ce să aduci, te întorci din nou fără documentele complete, cine mai e de vină? Normal că dacă oamenii stau la coadă doar ca să pună o întrebare, sau ca să aducă niște documente pe care le puteau aduce din prima, așa se ajunge.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.