De ce trebuie să-ți dai angajatorul în judecată pentru plata orelor suplimentare

Am asistat aseară la o discuție despre drepturile salariale. Cineva își dădea în judecată fostul patron pentru plata orelor suplimentare. Ei bine, acesta este genul de acțiune pe care toată lumea ar trebui s-o facă în momentul în care părăsește un loc de muncă și este oarecum nedreptățit pe perioada contractuală. Conform legii, poți să-ți dai în judecată angajatorul chiar și atunci când ești la muncă dar e clar că nivelul de stres va fi mult mai mare.

Astfel, dacă vrei să dai în judecată patronul, firma la care ai lucrat, trebuie să știi câteva lucruri elementare pe care le vom discuta în cele ce urmează.

În primul rând, trebuie să știi că vei fi nevoit să dovedești că ai lucrat peste program așa că din prima zi, trebuie să ai grijă să aduni aceste dovezi în ideea că s-ar putea să te cerți cu cineva pe acolo și de obicei, ești muncit mai mult decât trebuie și luat și în bătaie de joc. Așadar, adună dovezi. Acestea pot fi registre de intrare și de ieșire din serviciu de pe casele de marcat, înregistrări video ale camerelor de supraveghere  și așa mai departe. Orice crezi că te va ajuta să dovedești că ai stat mai mult timp peste program trebuie exploatat la maxim.

Apoi, trebuie să știi că la conflicte de muncă nu ești obligat să ai un avocat. Trebuie doar să te pricepi un pic la legislația muncii și să te ajute cineva cu experiență juridică să formulezi întâmpinările. De asemenea în cazul în care se întâmplă să pierzi procesul, nu vei fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, nu vei fi obligat nici să plătești despăgubiri sau chestii de genul. Așadar, dacă angajatorul te muncește mai mult decât normal și este și foarte nesimțit, atunci când pleci din firma lui, fă-i o surpriză de genul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.