Urăsc să nu mi se răspundă la mailuri

De când lucrez în online am început și eu să trimit/folosesc mailul un pic mai serios. Înainte să mă „privatizez”, foloseam adresa de e-mail doar pentru a putea crea conturi pe anumite site-uri care mă interesau în mod direct. Cu timpul am început să iau contact cu diverse companii și am constatat un lucru destul de interesant: foarte puține sunt companiile care răspund la e-mail sau care răspund într-un timp rezonabil, setat de mine undeva la două, trei ceasuri maxim.

Fraților, noi trăim în secolul vitezei și voi nu sunteți în stare să răspundeți la mailuri? Care să fie cauza? Ei bine, cauzele pentru care nu se răspunde la mailuri în România sunt simplu de înțeles:

  • Paginile web ale companiilor sunt făcute și abandonate ulterior. Sunt făcute pentru că există finanțare pentru ele și atât, nu sunt folosite în realitate. La fel ca adresa de e-mail.
  • Nu există bun simț. cineva a educat foarte prost angajații să răspundă DOAR DACĂ este ceva util firmei. E o „proastă creștere” a angajatului insuflată de către patron.
  • Angajații sunt super aglomerați. Atunci când fișa postului este una kilometrică, dacă mai vine și patron cu încă nu știu câte atribuții în plus față de acea listă, clar nu se poate răspunde într-un timp util.

Cred că v-ați dat seama deja că urăsc să nu mi se răspundă la mailuri sau să mi se răspundă după nu știu câte zile. Trăim în secolul vitezei fraților, nu avem zile la dispoziție să așteptăm un răspuns. E ridicol. Eu unul, oricât de ocupat aș fi, pot oricând să răspund la un mail. Nu tratez pe nimeni cu superioritate și îngâmfare și nu consider pe nimeni care vine cu o propunere de colaborare drept „neimportant”… Voi? Ce experiențe aveți cu companiile din România?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.