Timpul trece prea repede atunci când muncești

Se întâmplă de multe ori să mă pun la muncă la ora 9 AM și când ridic privirea către ceas, să observ că este ora 13:50 și că este vremea să mă duc să mănânc ceva. Mi se pare ceva incredibil, cât de mult poți fi acaparat de ceea ce faci uneori. Păcat că nu a inventat Einstein ăsta și o teorie a relativității inversă, respectiv timpul să stea în loc atunci când muncești…

Întotdeauna am urât plictiseala, poate că acesta este și unul dintre motivele pentru care sunt afundat complet în anumite activități. Ca să nu mă plictisesc, fac orice, muncesc orice am de muncit pe la calculator. De ce fac asta? păi am eu o chestie a mea, cred că doar oamenii proști și neinteresanți se plictisesc. Omul care este inteligent, cred că găsește mereu ceva de făcut.

Mă gândesc de multe ori ce mișto ar fi dacă ziua ar avea un pic mai mult de 24 de ore. Să aibă așa cu vreo 8 măcar mai mult, astfel încât să nu ne mai trezim la 12 noaptea cu multe alte lucruri încă nerezolvate pentru care din păcate nu mai este timp. Din nou, lipsa timpului pentru a finaliza munca este atributul oamenilor harnici cărora le place ceea ce fac și care doresc să evolueze.

Chiar sunt curios cine a inventat noțiunea de secundă, cine a spus că într-o oră trebuie să existe 60 de minute și într-o zi 24 de ore. Păcat că cei care au adus aceste măsurători nu au venit cu o idee ulterior, cu un fel de „patch” modern prin care să spună: „Fraților, de azi ziua are 30 de ore și minutul are 100 de secunde”… Cred că am merita un asemenea upgrade, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.