Ne-am obișnuit așa, o țară în care se fură cu țârâita, la tupeu

Nimic nu mă enervează mai tare decât cel care mă fură așa, cu bună știință, puțin și la tupeu. Povesteam zilele trecute despre taximetristul care deși nu a pus ceasul pe durata cursei, a cerut direct 15 lei în loc de vreo 13. A vrut și el să ciupească un doi lei acolo cu care probabil și-a cumpărat un pachet de țigări. Nu, nu doar cu cei doi lei ci probabil cu cei 20 de lei ciupiți pe ziua respectivă de la măcar 10 clienți. Cum or putea frate să trăiască din găinăria asta oamenii?

Chiar așa nu au pic de obraz? Și mai e și faza cu restul de la cafea. Am fost de două ori la un magazin să iau cafea și vânzătoarea s-a făcut de două ori că uită să-mi dea restul. Ba trei lei, ba patru lei. Nu e o sumă astronomică, asta e clar, dar la 10 fraieri ca mine cărora le-a fost rușine să se certe cu cineva pentru 3 lei, ea mai adună un salariu pe lună din mizeria asta.

Cred că ne-am obișnuit așa, o țară în care fiecare „se descurcă” cum poate. Nu contează că e furt, nu contează că e păcăleală, nu contează că este găinărie, nu contează nimic atât timp cât iese banul, nu? Că-mi aduc aminte acum și de idiotul care spunea pe Facebook la o postare intitulată „O tânără a fost prinsă încercând să fure un pachet de țigări”, faptul că ce, Bravo fetei că e deșteaptă, e deșteaptă că se descurcă și că e foarte păcat că a fost prinsă. Voi vă dați seama în ce lume trăim noi de fapt, care sunt oamenii cu care împărțim noi, cei cinstiți și onești aerul zilnic?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.