Deci eu nu mai pot cu „abuzurile” jandarmeriei

Se întâmplă de multe ori să navighez pe YouTube și să dau peste un clip cu jandarmi din titlul căruia să nu lipsească bineînțeles cuvântul „abuz”. Acum, sunt ceva mai dese clipurile în care jandarmii vin să se lămurească cu cei care protestează și la fel, toată lumea zice că jandarmii fac abuzuri prin faptul că intervin și îi legitimează, că le strică protestele și așa mai departe.

Domnilor, să lămurim un lucru. E adevărat, legea care spune că trebuie să ai autorizație de la Primărie pentru a protesta e proastă. Asta e foarte clar. Dar de aici până să spui că jandarmii fac abuz pentru că vin peste tine când protestezi FĂRĂ acea autorizație, mi se pare nu neapărat o prostie, cât o lipsă de rațiune. Unii oameni pur și simplu nu vor să gândească logic.

Ce vină au jandarmii că acea lege este cum este? Ei sunt obligați să respecte acea lege chiar dacă este defectă, strâmbă, imorală. De ce toată lumea spune că jandarmii fac abuz când vin să întrebe de autorizație? A, că autorizația în sine este o formă de abuz este altceva. Trebuie schimbată legea cu pricina și gata. Jandarmii vin pentru că așa le spune o lege pe care nu au atribuții să o judece. Ei intervin și gata.

A, că există apoi anumite abuzuri ale jandarmeriei pe alte planuri, asta e altceva. Că sunt ei agresivi la cum se comportă, e natura lor. Nu e nimic special. Oamenii ăia se duc la jandarmi ca să dea bătaie, alt motiv nu văd. Este un mod de-a fi al lor foarte cunoscut. Cât despre chestia asta cu „abuzurile jandarmeriei” pe bune, m-am săturat până în gât.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.