Chiar săptămâna trecută am fost printr-un magazin de bricolaj și am observat un lucru care pe mine unul mă depășește. Foarte multă lume cumpără scule electrice ieftine, bormașini , polizoare cu prețuri uneori sub 100 de lei. WTF!!! De ce ai face așa ceva? Nu te gândești la faptul că acele scule sunt ieftine cu un motiv? Că am râs copios când am intrat pe pagina celor de la Dedeman parcă (sper că mai țin bine minte), unde era o discuție cu review-uri acordate unor scule de-astea foarte ieftine, era un individ care spunea că a cumpărat două bormașini, dintre care una nu a mers absolut deloc iar cealaltă s-a stricat după 3 găuri pe care a vrut să le dea pentru a prinde o galerie în perete.
Voi vă dați seama despre ce discutăm? De ce cumpără lumea așa ceva? Și mai important, de ce se vând prin magazine asemenea comedii de scule? Adică na, eu înțeleg principiul, la scula aceea care se vinde cu 90 de lei, magazinajul are un profit de 50 de lei în vreme la o Makita profesională, are poate 30 de lei doar. Dacă mai pui la socoteală că românii nu vor niciodată să investească în calitate, cred că afli răspunsul la întrebarea de ce pe rafturile magazinelor de bricolaj există 80% panarame de scule, foarte ieftine și foarte șubrede din punct de vedere al calității.
Nu știu voi, însă eu unul nu aș cumpăra niciodată asemenea prostii pentru că deși ai garanție, nu e avantajos. Adică ok, dacă se strică o dai înapoi și iei alta sau primești banii dar nu e frustrant să te apuci să faci ceva și să abandonezi proiectul la jumătate din cauza unei scule defecte? Și nu mai pui drumul pe care-l faci la magazin, timpul pierdut cu acest drum? Cui o place să stea așa pe drumuri și în incertitudine, nu pot să-mi imaginez. Mie în nici un caz.