3 lucruri pe care trebuie să le priceapă odată pentru totdeauna cei care își scot rabla la vânzare

Pentru că sunt în căutarea unei mașini second hand, am luat contact cu fel de fel de vânzători, care mai de care mai ciudați și mai șmecheri. Din păcate, foarte mulți dintre ei nu prea înțeleg că dacă vor să vândă acea mașină trebuie să îndeplinească simultan 3 condiții elementare, după cum urmează.

3 lucruri pe care trebuie să le priceapă odată pentru totdeauna cei care își scot rabla la vânzare

  1. Prețul trebuie să fie unul real. Sunt de-a dreptul scos din sărite pentru cretinii care vin cu o coajă de Polo din 2001 din Germania și cer pe el vreo 2200 euro sau ceva de genul. Adică băi nene, eu înțeleg că tu ții neapărat să scoți 1000 de euro la fiecare mașină pe care o vinzi, dar rezultatul acestei aroganțe se vede în târg. Acel Polo e neclintit de aproape un an, timp în care prețul nu a fost scăzut.
  2. Mașina trebuie să fie 100% funcțională. Când vin să văd o mașină care în anunț este lăudată că merge foarte bine iar la fața locului constat că merge întrerupt, că motorul bate, că scârțâie ceva pe la role sau că bat bucșile, direcția că trage sau că elementele de interior sunt deteriorate, iar mă apucă dracii. Băi nene, reparați dracului mașinile când le scoateți la vânzare, că oamenii caută mașini, nu gunoaie. Dacă vrem gunoaie știm unde sunt tomberoanele…
  3. Trebuie să aibă acte valabile la ea. Cum dracului poți să scoți numere roșii dar să încerci să mă convingi tu că nu-mi trebuie mie fiscalul? Cum poți să vii la mine să-mi spui că acea carte de Franța e originală din moment ce se vede că a fost băgată intenționat la spălat în mașină ca să se șteargă anumite înscrisuri? Cum poți să vinzi o mașină care nu are nici un fel de număr pe ea? Cum o pot testa și eu fără numere? Sau suntem în piață și am venit să cumpăr două kile de ceapă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.