Voi vă dați seama că trăim ca la 1970?

În urmă cu câteva zile mi s-a terminat butelia de la aragaz. Atunci când trăgeam de ea s-o urc în mașină să mă duc să o schimb, mi-am dat seama de fapt cât de primitive au rămas orașele din România. Deși trăim în anul 2017, ne ducem viețile ca în anii 1970 când se stătea la coadă pentru butelie. Din Epoca de Aur și până în prezent, nimeni nu a rezolvat problema buteliilor de aragaz. Cred că străinii care ne văd râd de noi și cu fundul, întrebându-se probabil ce-s alea butelii și de ce nu există țevi de gaze care să meargă din apartament în apartament?

Ei bine, motive ar fi multe pentru care nu s-a rezolvat problema instalației de gaz în Severin, începând cu investiția în sine care este de-a dreptul costisitoare și terminând cu caracterul idiot al cetățenilor. Primăria nu poate să suporte o asemenea investiție din propriul buzunar pentru că este foarte costisitoare iar oamenii în Severin sunt de asemenea manieră întrucât, într-un fel nu merită nimic. Degeaba îi tragi tu țeava de gaze la poartă lui nea Vasile, el nu va plăti niciodată racordarea la casă de 4000 de lei. El va sta cu țeava la poartă și va sparge în continuare lemne în curte pentru sobe.

Și oamenii sunt de vină pentru faptul că la Severin, încă se trage de nenorocita de butelie pentru aragaz. Dacă cei care au gaze naturale pe stradă s-ar fi racordat la rețea, poate că s-ar fi găsit ceva investitor care să vină să tragă pe toate străzile și la toate blocurile dar din păcate, acolo unde oamenii nu vor, cu forța nu le poți băga gaze naturale. Oamenii vor să trăiască asemenea anilor 1970, să bage lemne în sobă și să tragă de nenorocita aia de butelie galbenă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.