Încă puțin și scapi de anvelopele de iarnă. Ți-ai cumpărat cauciucuri de vară?

Puțin timp ne mai desparte de expirarea calendaristică a termenului oficial pentru sezonul rece. Odată cu el, scăpăm și de veșnica prolemă cu cauciucurile de iarnă.

În România ultimilor ani, s-au dat niște legi care obligă șoferii să aibă mașinile echipate corespunzător atunci când pe carosabil este zăpadă sau gheață. Astfel, cauciucurile de iarnă au devenit obligatorii și în România, nu doar în străinătate.

Este o lege bună din punctul meu de vedere, cu toate că foarte mulți români nu prea țin cont de ea. Probabil că în momentul în care vor exista pedepse mai dure, se va ține cont și de cea mai mică lege.

Așadar, se apropie momentul în care vei fi nevoit să dai jos cauciucurile de iarnă și să le pui pe cele de vară. Acum, va fi de asemenea un alt moment crucial cum a fost și cel din toamnă când ai inspectat serios dacă e nevoie sau nu de cauciucuri de iarnă.

Dacă ajungi la concluzia că ai nevoie de cauciucuri de vară, trebuie să știi că le poți cumpăra mult mai ieftin din online. Găsești anvelope de vară ieftine pe anvelomag.ro, unul dintre puținele site-uri magazin online de nișă din România. Dacă stai să te gândești mai bine, o anvelopă second hand care costă 130 – 150 de lei nu este o problemă atât de mare.

Evident, în situația în care aveți jante mai mari sau mașini mai mari, prețurile vor fi altele. Acum, eu plec de la premiza că cine-și cumpără mașină mare are și bani de cauciucuri, cu toate că sunt conștient că-n România se întâmplă exact invers, cei care au mașini mari și puternice nu au bani să le întrețină în vreme ce oamenii cu mașini mici au grijă de acestea.

Și vă spun din start că ideea de a cumpăra anvelope second hand este o mare idioțenie. Nu vă jucați cu siguranța voastră. La ce vă vor fi folositoare cele câteva sute de lei economisite din moment ce faceți accident? Este foarte posibil să se întâmple acest lucru din pricina faptului că aceste cauciucuri la mâna a doua sunt consumate în proporție de 70% sau chiar peste în unele cazuri, depinde de la cine le cumperi. Chiar credeți că cei care le aruncă le aruncă de bune?

Sau de unde aveți impresia că provin acestea? Business-ul cu cauciucuri la mâna a doua este ceva specific românului mărunt care se duce cu duba lui din care curg tablele pe la tomberoanele nemților și le adună bucată cu bucată. Ori le iau de pe la ceva vulcanizare mai mare care dacă nu ar scăpa de ele cu ajutorul românilor, ar plăti bani să le recicleze. Mare atenție deci, cumpărați doar anvelope de vară noi, nu merită riscul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.